tiistai 21. lokakuuta 2014

Lokakuun lohturuokaa...

Hei taas!
Aamun raikkaassa, vielä hämärässä säässä tehty reipas sauvakävelylenkki sai taas ajatukset virkoamaan ja mieleen nousi paljon mukavia asioita...kuten yleensä joka kerran! Joskus tuntuu, ettei kotiin ehdi niin nopeasti, että kaikki jutut muistaisi, mitä olisi kiva tehdä, tänään...
Sitten kyllä jossain vaiheessa välähti, että voisinko vaan olla ja kuunnella vaikka musiikkia. Tänä syksynä ole puuhastellut monenmoista askartelua ja kutomista ja virkkausta ja, ja ...



Tästä musiikista tuli kesä mieleen ja kuitenkin otin sukankutimen käteen kuunnellessani rauhoittavaa musiikkia...haittaako se? Luonnolleen ei voi mitään...

Ja tokihan ruokaakin on laitettava, joten broileri - kasviskeiton tekoon.
 
Keittoon laitoin:
 
Paistettuja brolerinsuikaleita ( olivat maustettuja)
 
porkkanoita, perunoita, sipulia, kanaliemifondia, basmatiriisiä, kukkakaalia ja persiljaa
 
Leikkasin kasvikset suikaleiksi ( toki muukin muoto käy) tai valmis pakasteseos,
Keitin juurekset puolikypsiksi ja lisäsin riisin ja broilerinpalat, keitin kypsäksi ja pinnalle paljon persiljaa pieneksi hakattuna. Tein keittoa aika kattilallisen, koska meillä isäntä tykkää keitoista ja sitä voi syödä vielä toisena päivänäkin, jos jää..
 
 
 
Hyvää tuli ja sitten sopii vähän vahvempi jälkiruoka:
( omenahillo näyttää vähän perunoilta)
  

                                         Ei nyt ihan lettuja, mutta voissa paistettuja kakkusia,                 
 rakkaalla lapsella on monta nimeä...

Lohturuokaa:  
 
1 prl kermaviiliä tai  ( smetanaa, piimää, Creme Fraiche )
1 1/2 dl maitoa
n. 5 dl vehnäjauhoja ( osa spelttiä ja grahamjauhoa)
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
sokeria (jos haluaa)
(raastoin sitruunankuorta)
 
 Sekoita taikina vispilällä ( aika löysä taikina, että lusikasta hyvin irtoaa) ja paista voissa pannulla molemmin puolin.
Tarjoile omenahillon kanssa...sopii myös hunaja ja kermavaahto tai jäätelö...
 
 

Kesää muistellessa ja kutoessa uusille sukupolville...
 
 
 
Pienelle miehelle lämmintä alle!
 
 
Iltapalaksi kampasimpukkasalaattia ja alkoholiton kuohujuoma.
(Ohje on kampasimpukkalaatikon kyljessä )
 
 
 
 
 
 
"Mitä sitten haluatkin tehdä, tee se nyt.
Huomispäiviä on rajallinen määrä.
- Michel London -
 
Ajatusta herättävä lause...
 
 
 
 
 
 
 
Tunnelmaa ja lämpöä lokakuun loskaan!
 
 
 
Kiitos käynnistäsi!
 
 
 



 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Ihastuttavia juttuja taas kerran :)

    VastaaPoista
  2. Olipa taas kiva käydä lukemassa ja katselemassa kuvia :)
    Meillä myös isäntä on keittojen ystävä ja syö vaikka kuinka monena päivänä peräkkäin.
    Kampasimpukkasalaatti ei myöskään kuulosta pöllömmältä iltapalalta!
    Jälkiruokalettuset menevät ehdottoamsti kokeiluun.
    Pitää todellakin muistaa, että huomispäiviä on rajallinen määrä <3

    VastaaPoista