lauantai 7. maaliskuuta 2015

Onnellinen optimoija...

 
 
Hei taas!
 

 
Hyvää Naistenpäivää ja ruusu meille arvon naiset!
 
 
"Nauti siitä, mitä sinulla on -
älä sure sitä, mitä ei ole! "
 
 
Tämä viisaus koskee joka asiaa, nyt on aika minunkin nauttia tästä virkeästä ja onnellisesta olosta ja isosta saavutuksestani! Ei tosin tarkoita, että jäisin laakereillani lepäämään, mutta lisää aikanaan kohti tavoitetta, joka ei ole kiloissa kovin kaukana...
 
 
Kehokuuri jatkuu näin optimoinnin merkeissä...mutta tässä sitä vasta on paljon haasteita! Tiukan kuurin noudattaminen oli minulle melko selvää ja helppoa ohjeiden mukaista toimintaa. Ajattelin kuurin ollessa tiukimmillaan, että sen loputtua syön kyllä mitä mieli tekee...mutta yllätys, yllätys, ei mitään erikoisesti halunnut,eikä ainakaan makeaa. Kaupassakin pyörittelin lakupussia käsissäni pitkän aikaa, mutta en sitten ostanut, kun ei mitenkään ollut tarvetta...

Hyvillä mielin jatkuu liikunnan, vedenjuonnin ja vitamiinien sekä hivenaineiden käytön merkeissä...samoin säännölliset ruoka-ajat ja annosten koon tarkkailussa. Energiaa on vaikka muille jakaa ja olen sen monta kertaa saanut kuulla, kuinka olen virkeän ja tyytyväisen, iloisen näköinen ollut viime ajat...eikä ihme, rauhallisen ja levollisen 8 tunnin unien jälkeen ei enää kaipaa edes päiväunia... muutama inhottava painajainen oli alkuun, mutta nyt nekin ovat kuin menneen talven lumet!

Haasteellisinta on vähäinen rasvojen käyttöni...tiedän, että enemmän pitäisi käyttää, mutta kun sitä on iskostettu päähäni vuosikymmenet, että vaarallista... yritän parhaani mukaan lisätä, loraus ainakin aamujogurttiin...

Sain käsiini tämän opuksen, joka kyllä herätti monenlaisia ajatuksia rasvojen käytöstä...

 

Aamu alkaa itsetehdyllä jogurtilla 1,5 dl puolukoita, muutama pähkinä, 1 rkl liotettuja auringonkukan siemeniä ja 1 rkl pellavansiemeniä ja liraus oliiviöljyä...
 
 
 
Suola oli ehkä ainoa asia, mitä kaipasi, varsinkin kalaruokiin...mutta nyt riittää aivan nimellinen ripsaus. Graavi lohi pienellä ruisleivän palalla maistui kyllä loistavalta.
 Muuten ei leipääkään ole tehnyt mieli, sen sijaan paistoin Siemennäkkäriä, joka maistuu voin kanssa. Leivässä ei ole hiivaa, eikä valkoista jauhoa...Ohje tässä ja helppoa kuin mikä!
 
2 dl jauhoseosta, siis yhteensä
 ( laitoin riisijauhoa, tattarijauhoa, belttitäysjyvää, ruisjauhoa)
 
1 dl kurpitsansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä tai auringonkukansiemeniä tai pellavansiemeniä
(kaikki siemenet käy)
 
0,5 tl suolaa
0,5 dl oliiviöljyä
0,5 dl kauraleseitä
2,5 dl kiehuvaa vettä
 
Pinnalle unikonsiemeniä tai kurpitsansiemeniä
sormisuolaa
 
Sekoita kaikki kuivat aineet ja lisää kiehuva vesi ja öljy. Kaada seos leivinpaperin päälle ja tasoita ohueksi. Painelin käsin öljyn kanssa litteäksi.  Pinnalle siemenet ja sormisuola.
 
Paista 150 asteessa 15minuuttia ja ota uunista hetkeksi. Tee taikinapyörällä kuvionti pinnalle. Paista vielä 1 tunti. Jäähdytä tai maista kuumana voin kanssa.


 
 
Juuressose - jauhelihavuoka, pinnalla juustoraastetta
Kukkakaalia, porkkanaa, sipulia, valkosipulia, inkivääriä, lanttua, kesäkurpitsaa ja purjosipulia...
Tätä kyllä kelpasi syödä, myös mies pisteli halulla tuulen suojaan... 
 


 Ja välillä taas kanaa ja kasviksia...
 
 
Mutakakkua ja vaniljajäätelöä - mulle pikku pala, eikä olisi enempää maistunutkaan...makealta todella tuntui...espressokahvia pieni kupillinen - vau hyvää oli pitkästä aikaa...kahvia!
 
 
 
Mutta tämä sitä vastoin maistui...rahkaa, mustikoita, hunajaa, sitruunan mehua, basilicaa, limeä ja mandariinia..  raikasta ja hyvää...yllättävän hyvin sopii basilica jälkiruokiin...suosittelen kokeilemaan!
 
 
 
Täytetyt paprikat: jauhelihaa, sipulia, couscoustäysjyvää, juustoraastetta, hyviä mutta täyttäviä...
 
 
 
 
Porkkanakookossosekeittoa..
Inkivääri ja kookos keitossa saivat ajatukset itämaiseen tunnelmaan ja lomamatkalle...




Kanttarelli - uunilohi ja juurekset al dente...
 
Nyt näitä kaivattuja sieniä saa käyttää...
 
 





 Rentoutusta television katsomisen kera...


Yhteenvetona tästä ensimmäisestä optimoinnin viikosta: paino ei ole noussut, mutta ei laskenutkaan, puhtia on vaikka kuinka paljon ja työssä on jaksanut mainiosti ahertaa.. 
Verenpaine oli aamulla 119/ 82!
Liikunta on yhä nautinnollisempaa ja lenkille lähtee vaikka olisi kuinka huono ilma ja töiden jälkeen jaksaa lähteä kevein askelin... nytkin tulin jo tuulesta ja vesisateesta huolimatta ja nauttien...linnunlaulua ja kevään enteitä kuunnellen!

Näissä merkeissä jatkuu elämä ja jossain vaiheessa otan taas valkoiset päivät käyttöön...muutama kilo on vielä tavoitteeseen jäljellä... Jos nyt joku vaikkapa tämän lukijoista epäröi aloittaa, niin enää ei kannata miettiä vaan panna toimeksi! On tämä tuonut niin paljon hyviä asioita, tähän mennessä lopulta vähällä vaivalla!
 Ihanaa ja aurinkoista kevään aikaa kaikille!
Blogissa jatkossakin kuulumisia myös kehokuurin tiimoilta!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti