sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Heleä Helluntai!

Huippu hieno sää tänä Helluntaina!
 
Istuin aamulla omalla parvekkeella ja aurinko lämmitti ihanasti ja
lintukonsertti oli mitä mahtavin...
Aurinko kuumensi ihon ja on varottava, ettei heti pala.
 On melkoisen lämmin tässä tuulensuojassa...
Toukokuun viimeinen viikko alkaa ja kesälomat tuossa tuokiossa...
 
 
...tässä maisemaa aamulenkiltä...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Paistoin päivän piristykseksi Parsapiirakkaa...
Koristeeksi moneen kertaan ryöpättyjä ja paistettuja korvasieniä...
 
Pohja:
100 g voita 
0,5 dl juustoraastetta
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita
2dl grahamjauhoja
0,5 dl kylmää vettä
Nypi voi, jauhot ja juustoraaste, lisää vesi ja painele vuokan pohjalle ja reunoille.
Pistelin haarukalla pohjaan reikiä ja paistoin 10 min. 200 asteessa.
 
Kuoritut, kiehautetut parsat asettelin pohjan päälle
 ( keitin parsoja suolalla, sokerilla ja sitruunalla maustetussa vedessä n. 5 minuuttia ja valutin)
ja korvasieniä paistettuna ja tomaatin puolikkaita.
Päälle seos, jossa oli 4 munaa,
ranskankermaa 2 dl, 1dl juustoraastetta, pippuria myllystä, suolaa ripaus,
kuivattua rakuunaa.
Paistoin vielä täytteen kanssa 20 minuuttia.
 
 
 
 
 
Varhaiskaalia en lakkaa kehumasta...on hyvää hiukan paistettuna, porkkanaa suikaleina,purjosipulia, valkosipulia runsaasti ja mausteita maun mukaan...
Paistettua pakasteseitiä tillillä ja sitruunalla maustettuna ja kevätsipulin varsia...
Oli maistuvaa...
 
 
 
 
Keitettyä kukkakaalia ja broilerin suikaleita hyvin maustettuna...valkosipulilla, paprikalla, kurkumalla, carrylla...
 



 
Tässä näkymä parvekkeelta aamuvarhaisella...
ihana järvi kimalteli aamun auringossa...
 männynlatvat heiluvat näin neljännen kerroksen kohdalla...
 


 
 
Aamiainen maistui tuulensuojassa...tarkeni jopa lukea....



Viime viikolla tein tuoreesta parsasta sosekeittoa seuraavalla ohjeella:
 
2 nippua parsaa n. kilo
2 kpl sipulia ( itse laitoin n.3 sentin palan purjoa)
Valkosipulin kynsi
 ( makuasia, mutta parempaa oli ilman, koska parsan ihana maku pääsee oikeuksiinsa)
 
Voissa freesasin sipulit ja parsat puolitettuina ja kuorittuina. Joukkoon raastettua sitruunan kuorta
 n. 1 rkl.
Lisäsin 8dl vettä ja 3 rkl kanafondia ( kasvisliemikuutiot käy)
Annoin kiehua  n. 15 minuuttia ja kaadoin vähän lientä pois ja soseutin sauvavatkaimella seoksen.
Lisäsin keitinliemen ja ranskankermaa 2 dl.
Maustoin suolalla, pippuria myllystä ja persiljasilppua päälle. Koristeeksi olin jättänyt muutaman nupun parsasta!
Oli taivaallisen pehmeää ja maukasta...
Kuvaa en nyt löytänyt...




Rentukkaa ojan pientareella...
 
 
 
Vaatimaton lemmikki on oikea kaunotar...
 
 


Tuoksuvat tuomien, valkoiset kukkaset...
 
 
Lenkkipolulta...
 
 
 
Askelia on tullut lähes päivittäin...
 
 
 
 
 
Näillä tällä kertaa ja palaillaan taas uusin kujein!
 
Kiitos teille kaikille kannustavista kommenteistanne
 ja ihanaista ensi viikkoa kaikille!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti