lauantai 18. lokakuuta 2014

Tunnelmia tummeneviin syysiltoihin...

Hei taas!
Nyt jos koskaan on aika kynttilöille ja pienelle fiilistelylle. Syksyn pimeys ja loska saavat apeuden aikaan - ennenkuin lumi tulee maahan. Joku viisas ennustaja on kylläkin povannut lumen tulevan vasta vuodenvaihteen jälkeen. Kuka tiennee, jälkeenpäin sitten on helppo sanoa...

 
 
Sisällä on lämmin ja kotoisa olo ja pimenevän illan kunniaksi maistuu omatekoinen leivonnainen.
Suppilovahveroita on kertynyt kuivattuna, pakkasessa ja nyt vielä tuoreena pieni määrä...joten hyödynsin ne ja laitoin täytteeksi sisälle kinkkumurskan ja persiljan kanssa.
 
 


Kinkku - suppilo - juustokiekot
 
1/2 l vettä tai maitoa
50 gr hiivaa
1/2 tl suolaa
1 tl sokeria
1 dl öljyä
n. 7 dl täysjyvävehnäjauhoja
 
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon, lisää jauhoihin sekoitetut suola, sokeri taikinaan. Laitoin kuivattua persiljaa taikinan joukkoon. Viimeksi öljy ja vaivaa taikinaa ja kohota.
Kauli taikina levyksi ja laita paistetut, hakatut suppilot ja kinkkumurska päälle, samoin vähän juustoraastetta. Kääri rullaksi ja paloittele paperivuokiin. Kohota hyvin ja voitele munalla ja ripottele vielä juustoraastetta pinnalle. Paista 200 astetta noin 15 minuuttia ja jäähdytä leivinliinan alla.
 
Herkuttele aromikkaan teen kanssa kynttilän valossa mukavassa seurassa...maistuu myös yksin...
 
 
 

 


Joku jossain kaipasi käyttöä kaapissa tai hyllyillä pölyttyville Aalto maljakoille...itse hyödynsin lasimaljakon kauniilla kivillä täytettynä ja päälle votiivituikut...vähän merellistä tunnelmaa sateen ropistessa ulkona!





Vielä ruusuja yksi kuva, ennen kuin ennätän tehdä niistä kransseja ja muuta mukavaa..



Tässä tunnelmointia ennen kuin pääsee kauhuun Halloweenin merkeissä, kohtahan sekin päivä taas koittaa... ja kellotkin siirtyy tunnilla kesään päin! Mutta niistä myöhemmin.


 


 Mukavia syksyisiä ja pimeneviä iltoja kaikille teille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti