maanantai 3. marraskuuta 2014

Isille iisi voileipäkakku...

Hei taas!
Isänpäivä lähestyy vauhdilla ja jo viikonloppuna saavat iskät, isit, isukit ja papat kuin myös taatat ja vaarit arvoisensa juhlan. Ajattelin ehdottaa maailman helpointa voileipäkakkua kahvipöytään suolaiseksi palaksi.



Aloitetaan sekoittamalla vatkaimella tuorejuustoa 2 rasiaa ( makuja voi valita mielensä mukaan esim. kinkun kanssa käy hyvin paprika - tai ruohosipulituorejuusto) ja kinkkukuutioita 500 g (saa valmiina kuutioina) ja majoneesia n. 2 dl. ( omatekoinen parasta) Sekaan sinappia loraus ja pieneksi hakattua etikkakurkkua. Maista täytettä ja persiljansilppu sopii myös hyvin. Täyte on siis valmis.


Valmiita paahtoleivän siivuja, mieluiten täysjyvää, (valkoisesta leivästä tulee aika sitkeää) iso paketti. Lidlin täysjyväpaahto käy myös...


 
Vuoraa vuoka tai tässä on iso jäätelörasia, tuorekelmulla ja lado leivänviipaleet, joista on reunat poistettu, pohjalle ja laita liha - tai kasvisliemikuutiosta tai fondista laimennettua kostutuslientä leipien päälle. Vaikea sanoa, mutta noin ruokalusikallisen verran siivulle...siis laimennettuna...
Päälle reipas kerros täytettä ja kerros leipäviipaleita ja täytettä...näin ainakin pari kerrosta ja päällimmäiseksi leipäkerros.


 
Viipaleita voi myös paloitella, että saadaan leipää tarpeeksi reunoille...
 
 

Nosta tuorekelmun reunat kakun päälle ja laita paino koko komeuden ylle (vaikka maitopurkki tai voipaketti)

 
Anna olla mieluiten yön yli jääkaapissa. Nosta kelmun reunat sivuille ja kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu ja sivele pinnalle tuorejuustoa tai ylijäänyttä täytettä tai vaikka majoneesia...
Tästä tulee iso kakku, mutta sen voi leikata kahtia ja pakastaa toisen puolen ja koristella sitten tilaisuuden tullen...
 

Täytettä saa olla reilusti ja ei haittaa, vaikka se pursuaa leipien välistä reunoille täyttövaiheessa, siihen ei tarvitse enää laittaa kuorrutetta. Reunoille ripsuttele hakattua persiljaa tai tilliä tai juustoraastetta maun mukaan.

 
Koristele kakku haluamallasi tavalla, tässä graavikalaruusut ja yksinkertaisesti herneenversoja...
Kinkkukakulle tietysti lihasta koristeet...tai eihän sitä ole kielletty kokeilemasta erilaisia sekoituksia...jokainen makunsa mukaan.
 
Lohikakun täyte:
Savulohta
Tuorejuustoa ( maun mukaan)
Runsaasti tillisilppua
Sitruunapippuria
 


Tärkeää on kostutus, ei liian märäksi, mutta kuivakin on hankala syödä.. Mieluiten myös painon alla yön yli... Tässä kakussa ei ole säästelty kaloreita, mutta jokainen voi toki tehdä "kevytversion" jos näkee aiheelliseksi. Minusta juhlissa ei pidä kaloreita laskea... Tämä on loppujen lopuksi nopea tehdä edellisenä päivänä ja koristella aamulla. Aikaa voi viettää juhlasankarin kanssa enemmän...lapset mukaan, ainakin koristeluun ja muutenkin yhdessä tekemään. Oikeat aikuisten työt kiinnostavat pieniä kokkeja kovasti ja jatkossa haluavat oppia lisää.


Ihanaa isänpäivää kaikille teille, nauttikaahan omistanne kenellä sellainen aarre on.
 


 

" Paljon onnea vaan, paljon onnea iskä, paljon onnea vaan"!

3 kommenttia:

  1. ♥hienoja ja varmasti herkullisia kakkuja!

    VastaaPoista
  2. Kätevä keksintö koota voileipäkakku muovirasiaan. Täytyypä muistaa kun seuraavan kerran teen voileipäkakkua. Tosi kauniita ja varmasti herkullisia kakkuja. Leppoisaa isänpäivää sinulle ja perheellesi :)

    VastaaPoista