torstai 27. marraskuuta 2014

Munakasrullaa ja mutakakkua marraskuussa...

Hei taas!
Pimeän aamun jälkeen näyttää aurinkokin pilkistävän hetken meidän iloksi!
Tuli jo jotenkin vähän joulufiilis...Vaikka ulkona on lämpöasteita, niin ehkä lisääntynyt valo teki sen.

Selaillessani nettiä, silmiini osui munakasrullan ohje. Sitä vähän muuntelin ja tein sen hirven jauhelihasta, kun sitä nyt metsästäjän perheessä tähän aikaan vuodesta on...





Munakasrulla hirvenlihatäytteellä oli ruokaisaa ja täyttävää, lisänä söin suurta herkkuani rosollia...
sitä voi kyllä syödä ympäri vuoden, ei ole pelkästään jouluruokaa - no, makuasia...

 
 
Munakasrulla
 
5 dl maitoa
5 munaa
2/3 tl suolaa
2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
 Sekoita munat ja lisää maito ja kuivat aineet.
Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa 25 minuuttia.
 
Täyte:
300 gr jauhelihaa
sipuli
tomaattimurskaa
valkosipulia
 
Paista jauheliha sipulien kanssa, lisää muut aineet, mausta haluamallasi tavalla, hyvä kastikemainen seos. Tee kastike valmiiksi ja keitä kypsäksi, uunissa on vain vähän aikaa. Lisäsin viimeksi juustoraastetta, että kastike pysyisi koossa munakkaan sisällä.
Laita kastike kypsän munakkaan päälle ja kääri rullalle. Päälle vielä juustoraastetta ja kuorruta uunissa 225 astetta n. 10 minuuttia.
 
 
Jälkiruoka oli mutakakku, josta kyllä riitti useampaankin kertaan, vaikka oli niiiiin hyvää, että meinasi viedä kielen mennessään...
Olen aina luullut, että mutakakku on jotain suurta työtä vaativaa, mutta erittäin helppo ja yksinkertainen tehdä...varsinkin kun tähän versioon tulee vain kaakaojauhetta..  varmaan on ohjeita oikeasta suklaastakin, mutta nyt tämän "arkikakun" ohje, joka ei tosiaan häviä aidosta suklaasta tehdylle...
 
 
Mutakakku
150 g voita sulatetaan
2 dl sokeria
2 munaa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
 
Laita irtovuokaan paperi pohjalle
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kuivat aineet sekaisin ja vuorotellen voisulaa ja jauhoja munavaahtoon.
Laita taikina vuokaan ja paista 200 astetta ja 15 minuuttia. Ehdottomasti ei enempää, koska kakun tulee jäädä vähän "taikinamaiseksi".
 
Vähän jäähtyneenä vaniljajäätelön kanssa aivan oivaa!
( Minulla oli Lidhlin vaniljajäätelöä ja se oli tosi maukasta..)
 
 

 
Joulutorttuja oli jo tehtävä ja muunnellen luumun lisänä tuorejuustoa, joka oli maustettu vaniljalla. Nykyisin saa jo kaikista kaupoista erilailla maustettuja tuorejuustoja, joten kokeilla kannattaa, että löytää mieleisensä.
Ja toki pelkkä luumuhillokin on hyvää...ja seuraavaksi laitan omenahilloa, kun sitä nyt sattuu syystä tai toisesta olemaan pakkasessa reilusti.
 
 
On sitä tullut virkattuakin monena iltana ajan kuluksi...
 


Marraskuu alkaa olla lopuillaan ja valmistaudumme ensimmäiseen adventtiin, silloin laitamme jouluvalot myös ulos.


Tässä vähän tämän viikon puuhasteluja ja joulukuussa taas tavataan!

Kiitos ihanat lukijani ja kiitokset myös kannustavista palautteistanne!

 
 
 
 
 
 
 
 

 

1 kommentti: