maanantai 1. joulukuuta 2014

Tuokioita ja tunnelmia joulukuun alkuun...

Hei!
Joulukuu on alkanut ja kaupat on täynnä tavaraa, ihmisiä ja kaikenlaista krääsää...
useilla on hermot kireällä ja vanhemmat tiuskii lapsilleen. Toinen toistaan kimaltelevampia koristeita ja kymmeniä malleja joka lajista monesta maasta... ostoskeskukset pursuilevat tarpeellista ja usein tarpeetontakin joulutarviketta, joululaulut metelin lisänä -  tätäkö joulun täytyy olla?

Jokainenhan asian miettii omalla kohdallaan, itse ainakin menen mieluummin metsään, kuusten huminaan,  luonnon rauhoittavaan huomaan, siellä saan joulurauhan itselleni. No, onhan se toki myönnettävä, että lastenlasten takia tulee touhuttua, ainakin niin kauan kun he ovat pieniä - sitä iloa on vaikea vastustaa...ja lapsien kirkassilmät kalenterin luukkuja avatessa ja pientä jännitystä tontuista kuiskaillessa...

Ensimmäisenä adventtina oli koko meillä porukka syömässä ja laitoimme jo jouluvalot ulos ja kyntteliköt sisälle...
Tein ruoaksi luomulihasta vanhan ajan palapaistia kermakastikkeessa ja mummin muusia oikeista perunoista sekä juureksia ja paria lajia salaattia sekä vielä pienille lisäksi lihapullia, jotka maistuivat murusille...
Jälkiruokana oli Luumu - piparikakku, tässäpä ohje:




Luumu - piparikakku
 
Pohja:
100 g voita
100 g digestive keksejä
50 g mantelijauhoa
50 g piparia
 
Pohjaan sekoita sula voi ja keksinmurut ja mantelijauhe tasaiseksi seokseksi ja painele se irtovuokan pohjalle, jossa on leivinpaperi pohjan ja reunan välissä.
 
Täyte:
8 liivatelehteä ( liota)
500 g bulgarian jogurttia
200 g rahkaa
2 dl Flora Vanillaa
1 1/2 dl ruskeaa sokeria (tavallinen käy)
400 g luumusosetta ( torttutäyte käy)
1 dl sitruunamehua
 
Vatkaa Flora vanilla vaahdoksi, lisää se jogurttiin, samoin rahka ja mausta sokerilla ja luumusoseella. Sulata liotetut, puristellut liivatelehdet kuumaan sitruunamehuun ja lisää seos muun massan joukkoon. Maistele ja lisää sokeria tarpeen mukaan. Tässä ei liikaa sokeria...
Kaada seos pohjan päälle ja laita jääkaappiin yön yli. Irrota kakku ja nosta se lautaselle. Koristele pienillä piparkakuilla tai muulla haluamallasi tavalla. Lisäksi ripottelin vihreää koristesokeria. Tämän helpommaksi kakku ei voi tulla ja oli maistuvaista.



 
Tässä muutamia asetelmia syksyn ajalta tunnelman tuojiksi...
 

 Iltakahvit kaksin...

 
 Valoketju ja hopeasydämet, valkoiseksi maalattu juurakko
 
 
 
Led- sydämet
 
 
 
Joulupöytään harjoitelma vaahteranlehtiruusuista
 
 
 
Pimeän karkotusta etupihalla
 
 
 
 
Ja sitten vieraiden lähdettyä juotiin ehtookahvit...
 
 
 
Tässä tämän kertaiset  jutut...
Kiitos seurasta ja tavataan taas!
 

2 kommenttia:

  1. Ihana postaus taas sinulla. Syysasetelmistasi tykkään tosi paljon ensimmäisestä harmaasta kynttilästä ja kivistä, siinä asuu rauha ja hiljaisuus.
    Itseäni ei kauppojen hälinä kiinnosta ja yritän välttää sitä niin paljon kuin mahdollista. Menen kauppaan ajoissa aamulla kun on aika rauhallista ja meillä joulu on enemmän yhdessäoloa ja hyvää ruokaa kuin lahjoja. Lastenlapsetkin ovat jo niin isoja, että lahjat hoituvat rahakuorina ja aikuisilla on ollut vuosia käytössä arvontasysteemi, jokainen ostaa yhden lahjan ja saa yhden lahjan. Avaamiseen liittyy vielä se, että pitää yrittää arvailla keneltä se on. Muutama itsetehty muistaminen ystäväpariskunnille kuuluu asiaan. Eipä tarvitse lahjaostoksilla hermojansa menettää.
    Oikein tunnelmallista ja rauhallista joulun odotusta sinulle :)

    VastaaPoista
  2. Nam,mitä herkkua! ♥Hyvää Itsenäisyyspäivää!

    VastaaPoista