lauantai 15. marraskuuta 2014

Vierasvaraksi vanhanajan tiikerikakku

Hyvää lauantai-iltaa ystäväni!
Heti aamutuimaan kunnon lenkki, sitäpä juuri tarvitsinkin työntäyteisen viikon jälkeen. Ihanaa on käydä töissä, mutta huomaa, että jotain on jätettävä pois...ja nyt se oli tällä viikolla tämän blogin päivitys...mutta nyt uusia ajatuksia ja herkullisen tiikerikakun ohje, olkaapa hyvät!



 
 
Vanhan ajan tiikerikakku
 
200g voita
2dl sokeria ( ruskeaa)
3 munaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
1/2 dl kaakaota ( tummaa)
1/2 d maitoa ( kermaa)
 
Vatkaa sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää yksitellen munat ja jatka vaahdottamista. Lisää vehnäjauhoihin sekoitetut leivinjauhe ja sekoita. Lisää samalla maito.
 Jaa taikina kahteen osaan ja toiseen kaakaojauhe ja lisää toiseen vaniljasokeri.
Laita kerroksittain taikinaa voideltuun ja ruokosokerilla vuorattuun kakkuvuokaan.
 
Itse laitoin pitkulaiseen vuokaan ja tein kaksi annosta. Vierasvaraksi...
 
 
 
Haarukalla sekoitin taikinasta raitoja...jos ymmärrätte mitä tarkoitan...
 
Paistoin kakut 175 asteessa noin 50 minuuttia. ( kiertoilmauunissa riittää 170 ja alaritilä)
 
 
 
 
Tässä kakku kypsänä...
 
 
Päivänokosten jälkeen maistui kupit espressoa ja pala kakkua, jopa parikin palaa...
 
 
 
 
 
 
 
 
Aikani kuluksi tuunasin vanhaa t-paitaa vielä käyttöön sopivaksi. Idean antoi eräs ystäväni omalla sivullaan, että tämä on lainattu häneltä.
Kiersin narulla kankaasta "tötterön" keskelle rintapuolta ja laitoin astiaan, jossa oli Kloritea, siihen koko tötterön vähäksi aikaa. Nostin sanomalehden päälle ja sitten kun värit olivat haalistuneet, otin narut pois ja pesin pesukoneessakoko paidan.
 Suunnittelemalla saa vaikka minkälaisia kuvioita, eikä maksa kuin Kloriten hinnan...
Sopii vaikka villatakin seuraksi näin koleilla ilmoilla.
 
 
Kuvio vielä isompana...
 
 
 
 
 
 
Lenkkimatkalla tuli mieleen, että ikäviä ja negatiivisia uutisia tulee joka tuutista koko ajan. Ole siinä sitten iloinen ja elämänmyönteinen, kun ikävät asiat ovat jatkuvasti esillä. Eipä tässä auta kuin jättää ne omaan arvoonsa ja yrittää omaksua myönteisempi sopiva näkökulma. Onhan tarjolla jos jonkinmoisia tapoja olla oman elämänsä herra. On mielenhallintaa, enkeliryhmiä, monenlaisia valmentajia, ruokatietoutta, liikuntavinkkejä, kirjoja, tilastoja ja muuta valinnanvaraa. Niistä löytyy paljon tietoa, mutta jokaisen on itse ne löydettävä. Hienoa, että netissä on nykyisin paljon tarjontaa. Itse olen huomannut , että kokoamalla itselleen sopivat asiat, saa oikean ja terveellisen suunnan elämälleen...
 
 
Lenkin jälkeen lähdin vielä kävelemään lähimetsään. Kori mukana, tietysti...jos jotain löytyisi.
Ja todellakin löytyi, vielä iso korillinen suppilovahveroita, joista huomenna laitamme jotain hyvää uunilohen kanssa...siitä sitten myöhemmin lisää...
 
 
 
 
Saunakahvit
 
 
 
Lauantai -iltaisin meillä käydään saunassa ja nyt tuntuukin mahtavalta kömpiä tuuletettujen petivaatteiden ja mankeloitujen, puhtaiden lakanoiden väliin uinailemaan hyvin ansaittuja unia!
Nämä ovat niitä elämän pieniä, suuria iloja, jotka tekevät onnellisen ja kiitollisen olon.
 
Mukavaa viikonloppua ja mahtavaa marraskuuta!
 
 
 
 
 
 
 
 


2 kommenttia:

  1. Tuosta puseron uudistuksesta tulee mieleen yksi hullu idea nuoruudesta. Värjäsin lakanakankaan housupukua varten. Kangas solmuille ja sykkyröille ja narulla tiukasti kiinni. Koetin rinkuloitakin saada tulemaan. Sitten värjättäväksi.
    Tulihan siitä komia kun vielä violetilla värjäsin. Tämä oli päinvastainen systeemi kuin tuo Sinun värinpoisto. Sietää kokeilla!
    Olen kyllä kerran valkaissuut kloritella farkut ja värjännyt vihreiksi; kuopus halusi. Ja mitäpä ei tekisi kun pahnan pohjimmainen pyytää!

    VastaaPoista
  2. Hei! Kiva muisto menneiltä ajoilta...kiitos kommentistasi Tälle rannalle!

    VastaaPoista