perjantai 16. tammikuuta 2015

Talven tuiskuja...

Hei taas!
Vapaapäivän aloitus kunnon lenkillä! Lunta on tuiskunnut nyt täälläkin...ja ihan jo riittäisi. Eipä ensin kovasti houkuttanut lähteä, mutta sisulla reissuun....Sauvat ja nastat pitävät pystyssä!
Aamusella ei ollut vielä aurattu teitä , joten oli totisesti raskas lenkki, sohjossa ja tihkusateessa rämmin vakituisen matkani. Aikaa tosin meni runsaasti ja hiki nousi ja vaatteet kastui....eipä haitannut - olo oli voittoisa!
Nyt näyttää tälläkin kulmalla talviselta...


Arjestakin täytyy tehdä juhlaa - aina löytyy asioita, joista saa olla tyytyväinen omassa arjessaan ja muistaa olla kiitollinen tavallisesta arkielämästä. Kun vain katselee ympärilleen...
 
 
 

Arkaa lenkkiseuraa...


 
Ruuanlaitto on aina mukavaa ja rentouttavaa...näin joulun jälkeen voi olla tarkkana ruokaa valmistaessa ja käyttää myös " tähteet", kuten laitoin seuraavaan ruokaan loput savulohesta, joka oli ollut vakuumipakkauksessa ja päivämäärä oli menossa umpeen...
Tämä ruoka muuntautuu sen mukaan, mitä on kaapissa...mitään en heitä hukkaan!
 
 
 
Parsakaali-savulohivuoka
 
Voideltuun vuokaan laitoin pakasteparsakaalia 500g
 
 ( ensin piti laittaa kukkakaalia, mutta sitä ei ollutkaan)
 
Päälle  savukalaa n. 400 g  (tonnikalakin käy)
Herne-maissi-paprika 200g
Kuivattuja suppilovahveroita n. 1dl
Kirsikkatomaatteja
Juustoraastetta ( raastoin kuivahtaneet kannat)
 
Päälle munamaito: 3dl maitoa ja 3 munaa/
tai ruokakermaa 2dl
pippuria myllystä
runsaasti tillisilppua
 
Paistoin n. 40 minuuttia 150 asteessa (kiertoilmauuni)
 
 
Riittoisaa ja herkullista
 
 
Kesän ja syksyn marjasadosta on nyt hyvä nauttia...
Vielä on mustikoita runsaasti jäljellä ja kaapissa oli kookosöljyä, joka oli jäänyt jostain reseptistä... joten hyödynsin senkin ja muistin ohjeen mustikkasuklaasta.. joka oli kyllä tehty vadelmista...
 
Mustikkasuklaa
 
!dl mustikoita ( vadelmia tai mitä haluaa)
1dl jauhettua pähkinää ( hasselpähkinää oli vielä)
1 dl kookosöljyä
120 g sulatettua voita
3 rkl tummaa kaakaota
2 rkl hunajaa
1 tl vaniljasokeria
(1 tl macajauhetta)
 
Sulata voi ja lisää kookosöljy, joka sulaa samalla, sekoita muuta aineet joukkoon.
Kaada vuokaan pohjalle marjat ja päälle tasaiseksi kerrokseksi seos.
Pakasta noin. 30 minuuttia  ja leikkaa paloiksi.
Säilytä kylmässä.
 


Vielä on linnuille ruokaa...



Askelia kertyy lenkillä....Polar Loop on ollut minulle oikea innoittaja ja kannustaja liikunnassa!

 
 
 
 
 
Tässäpä tällä kertaa, palataan taas!
 
 Kiitos kaikille, jotka ovat jaksaneet lukea sepustuksiani ja kommenteista kiitos!

1 kommentti:

  1. Ihana postaus jälleen, kauniita kuvia ja hyvää ruokaa. Kokeiltaviksi menevät kumpainenkin resepti, mutta ehkäpä vasta reissun jälkeen kun nyt on ruokaa laitettuna jo melkein lähtöpäivään saakka :)
    Meillä on pihlajat tyystin tyhjennetty marjoista ja erittäin harmillista, että lumet sulivat taas kerran melkein tyystin. Muutama lämpöaste ja vesisade pitivät huolen siitä ettei suksia tarvi esille ottaa.Kyllä oli eilen niin kurja sää ettei tosikaan, mutta nyt paistaa aurinko, mutta lenkille ei oikein uskalla edes nastoitetuilla lähteä ettei katko jäseniään, on nimittäin melkoista luistinrataa täällä haja-asutusalueella.
    Mielessä kangastaa kuitenkin jo Afrikka :)
    Oikein hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista