maanantai 22. syyskuuta 2014

Lapin taikaa...

Hei taas ja terveiset Saariselältä ja Kiilopään tunturista!

Sattui sitten olemaan tämän syksyn viimeinen aurinkoinen ja sateeton viikko, jonka vietimme Kiilopäällä. Säät olivat totisesti upeita ja kauniita, samoin maisemat lumoavia. Lähtiessämme siellä jäi satelemaan vettä ja nyt jo ensilumi on satanut maahan.

Jo menomatkalla saimme esimakua Rovaniemellä yövyttyämme ihanassa paikassa nimeltään Onnellisten Saari. Siellä oli vieraanvarainen isäntä ja muhkea aamiainen. Sillä jaksoi matkustaa perille asti...
 
 
Matkan varsinainen tarkoitus oli opiskella valokuvauksen saloja ja paljon sieltä jäi mieleen ja vielä mahdottomasti opittavaa...onhan muistiinpanoja ja kuvia tutkailtavaksi. Minulle kyllä tuli "rimakauhu" omien kuvien suhteen, että uskallanko ollenkaan laittaa enää kuvia, oli niin monta asiaa otettava huomioon...mutta sitten päätin vain harjoitella ja harjoitella...joten laittelen ainakin jotain matkan tuotoksia. Myös uutta ostettavaa olisi, kyllä sitä kalustoa ja putkia pitäisi olla joka lähtöön... mutta näillä mennään, ainakin vähän aikaa!
 
 
 
Ruska oli jo vähän mennyt ohi, mutta onhan siellä aina  kauneutta luonnossa, kun vaan saisi värit vangittua kameraan.
 
 
 
Iltakuvaustakin harjoiteltiin...tässä näkymä Kiilopäältä alas hotellille - kuvaan tuli myös tähti...
 
 
 
Makrokuvausta varten on hankittava oma linssi, mutta tämä pienenpieni kanervankukka oli söpö...
 
 
 
Aurinko paistoi ja luonto oli lumoavaa...
 
 
 
 
 
 
Kuvassa allekirjoittanut ihailee ruskan taikaa ja haaveileeko jo uudesta matkasta...
 
Ylhäällä oli melkoisen viileää hikisen nousun jälkeen, päälle oli laitettava taukotakiksi untuvainen toppatakki. Askeleita Polar Loopin mittariin tuli 4 päivän aikana 80000 askelta. Matkat eivät olleet pitkiä ja pysähdyttiin kuvailemaan, joten ei mahdottomia askelia päivää kohden...
 
 
 
Tässä pieni valikoima matkan kuvista, lisää myöhemmin...
 Jokainen, joka on käynyt Lapissa, tietää, minkälainen voima luonnon kauneudella on ihmiselle ja eipä turhaan puhuta "Lapin hulluudesta"!
 
Mutta ei sitä aina tarvitse niin kauas lähteä,
 kauneutta löytyy toki ympäriltä, jos vain osaa katsoa!
 
 
 
 
Kiitos, kun jaksoit lukea tänne asti!
Palaute olisi tervetullutta!
 
 
 
 
 
 

3 kommenttia:

  1. Olipa kiva olla kuvamatkalla kanssasi Kiilopään maisemissa :) Kauniita kuvia.
    On totta, että kuvauskurssin jälkeen rima nousee hetkeksi niin ylös ettei ainuttakaan onnistunutta otosta osaa ottaa (siis omasta mielestä), mutta onneksi ajanmittaan taas tasoittuu :)
    Aivan ihanan utuinen tuo makrokuva kanervankukasta.

    VastaaPoista
  2. Ihana Arja! Jaat ajatukseni ja kokemukseni täysin ja kiitos kommentistasi, talletan sen sydämeeni <3 Syksyn suloisuutta Sinulle!
    Piti vielä ladata laulu Lapille, jonka opas Marja lauloi tunturissa, mutta en saanut onnistumaan... Jäi kovasti mieleeni - ihanat sanat .Onko tuttu?

    VastaaPoista
  3. ♥onpa upeita maisemia ja kuvia! Mukavaa päivää!

    VastaaPoista