lauantai 27. syyskuuta 2014

Ruusuja ja muitakin kukkia...

Hei taas!

Innostuin taas reissun jälkeen askartelemaan vaahteranlehdistä ruusuja. Ohjeen näin jollain sivulla, mutta halusin tehdä niistä vähän erilaisia...näissä nämä lehdet ovat eripituisia ja näin näyttää mielestäni oikein ruusuilta - mutta makuasia...tämä on minun malli! Väri pysyy vielä kuivattunakin. Punaisia ja kirkkaanvärisiä en löytänyt lisää, mutta tiedän paikan mistä saan pakkasenpuraisemia oransseja lehtiä... ensi viikolla menen Lempäälään.





Kiireisen viikon monien puuhien ja vielä setäni hautajaisten jälkeinen alakulo sai lähtemään luontoon. Metsäretkellä on tilaa hengittää ja taas päähän mahtuu uusia ajatuksia...virtaa tulee lisää ja asiat asettuvat oikeisiin mittasuhteisiin. Siellä on kaunista ja lumoavaa...ja kaiken lisäksi sain kerättyä ison korillisen suppilovahveroita....

 
 
Mieli teki jotain hyvää suppiloista ja niin teinkin Suppilovahveropiirakan,
josta ohje muokattuna seuraavaksi:
 
Pohja:
 
2 dl muusijauhetta
4 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 dl kylmää vettä
200 gr voita
 
Sekoita muusijauhe, vehnäjauho ja leivinjauhe sekaisin. Nypi voi joukkoon ja lisää vesi, sekoita. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle ja tee haarukalla reikiä ja paista n.10 minuuttia. Pilko sienet palasiksi.
Paista suppiloita ( n. 2litraa ennen paistoa)  pannulla ja veden haihduttua lisää 1sipuli ja valkosipulia hienonnettuna ja voita.
Mausta timjamilla ja paprikajauheella sekä vähällä suolalla. Juustoraasteessa on reilusti suolaa.
Laita seos puolikypsän pohjan päälle, jossa on :
 
3 dl ruokakermaa
1 prk kermaviiliä
4 munaa
4 dl juustoraastetta
 
Paista 220 asteessa noin. 30 minuuttia kauniin ruskeaksi. Tästä annoksesta tuli kaksi piirakkavuokaa, koska toinen on menossa tuliaisiksi...
 
 
 
Kohta iltateen kanssa maistuu palanen ja jälkiruuaksi Omenaleivos, jonka tein jo viikolla.
 
 
 Pohjana:
200 gr voita
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 1/2 dl vehnäjauhoa
1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
 
Voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat ja jauhot, joihin on sekoitettu kuivat mausteet. Laita seos uunipannulle, jossa on leivinpaperi ja päälle omenasosetta n. 5 dl. Rouhittua valkosuklaata 1 levy ja 1 muna ja 2 prk rahkaa, 1 dl sokeria, 1/2 dl sitruunamehua, 1 tl kanelia, sekoita ja kaada päälle.
 
 Paista 200 asteessa noin 30minuuttia.
 
Tästä tuli uunipellinen, jonka sitten leikkasin palasiksi ja osan pakastin vierasvaraksi.
 
 
 
 
 
 
Kehäkukka kestää vielä kylmääkin...
 
 
 
 
Orvokitkin ilahduttavat syyskuun lopulla...

 
 


Vielä yksi kuva vaahteranlehtiruusuista, jotka ovat kyllä kauniita. Helppoja tehdä ja ilmaista materiaalia vielä saatavilla. You tubessa kiertää video, jossa tehdään näitä ruusuja.

Nyt lauantaisaunaan ja sitten taitaa ollakin valmis Höyhensaarille!

 Mukavaa sunnuntaita ja aurinkoista viikonalkua sinulle, joka jaksoit tänne asti!

Lapin kuvia tulee lisää myöhemmin...

3 kommenttia:

  1. Kauniita vaahteranlehtiruusuja ja herkullisen näköisiä ja varmaan makuisia leivonnaisia :)
    Olen odotellut, että pihavaahteran lehdet saavat hyvän värityksen ja nyt alkaa olla jo aika lähellä, joten pian pääsen minäkin ruusuja väkertämään. Suihkuttelitko sinä lakkaa ruusuihin vai jätitkö ihan "luomuksi"?
    Hyvää alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  2. Kiitos!
    Annan ensin kuivua rauhassa grillitikun nokassa ja sitten suihkutan lakkaa pintaan. Ihanaa ja kaunista alkavaa lokakuuta teille!

    VastaaPoista