torstai 21. elokuuta 2014

Jos metsään haluat mennä...

Syksy tuntuu olevan kiireistä aikaa, monellakin tavalla. Metsässä viihtyisi vaikka koko päivän, mutta kun sienisaalis ja marjat täytyy säilöä ja pakastaa talven varalle. Sisälle on tultava ja toisaalta onneksi sadettakin tulee välillä, että on pakkokin tulla pois metsästä.
Tänään oli oikein ahkera syksyn sadon korjuupäivä. Mukavasti kasvoi valkosipuli, puna- ja keltasipulit, nyt ovat savusaunassa kuivumassa ja saavat olla siellä rauhassa sateelta. Välillä on käänneltävä ja hiukan lämmitettävä saunaa, että kuivuvat. Isäntä oli suurena apuna ja yhdessä homma sujuikin joutuisaan. Nyt on meillä koko talven sipulit, jos vaan kuivaus onnistuu ja miksei onnistu. Ei tätä tehdä ensimmäistä kertaa...

Seuraavaksi pääsivät yrtit käsittelyyn. Sitruunamelissasta, persiljasta ja basilicasta tein pieniä kimppuja ja ne laitoin kuivumaan muurin reunalle. Suurimman osan pakastin sopiviin pusseihin.



 
 
Metsäretken tuliaisina saimme ison korillisen kanttarelleja ja löytyipä jo monta rouskua suolattavaksi. Haluan jouluksi sienisalaatin tehdä suolatuista rouskuista, siitä ei voi luistaa.
 Aikaa tarvitaan, kun kaikki sato saadaan säilöttyä, onneksi nyt on vapaata ja työt kutsuvat myöhemmin syksyllä. Oman jaksamisen ja halun mukaan.
 
 


Metsä on tärkeä voiman antaja minulle. Sen ihana rauha ja kaikki kaunis ympärillä tekevät hyvää mielelle ja keholle. Tuoksut ja tuulen suhina vaikuttavat kaikkiin aisteihin. Viime aikoina on kyllä seurana ollut muutama ei toivottu seuralainen...nimittäin hirvikärpäset ovat jo saapuneet. Vaarattomia ne ovat, mutta epämiellyttäviä. Aamulla voi tämmöinen kaveri kiivetä hiuksista tyynylle, vaikka olisi illalla käynyt saunassa...Eipä ne mokomat kyllä minua estä menemästä metsään!




Kosken kohina ja veden välke aamun valossa antavat voimaa ja virtaa päivän askareisiin. Kyllä syksy on lumoavaa aikaa ja mitä ihanaa on vielä meille varattuna syksyn edetessä kohti ruska-aikaa.



 
Luonnosta voi bongata vaikka mitä, jos katsoo ympärilleen silmät ja aistit avoinna!
 

2 kommenttia: