perjantai 15. elokuuta 2014

Luetaanko mummi?

Hei!
 

Tyttären perhe poikkesi yllättäen. Siinä sitten valmistelin ruuan ja syötiin porukalla. Tyttärenpoika 4 vuotta sanoi: luetaanko mummi? Joo, kohta, mummi laittaa vaan tiskit koneeseen! Ehtiihän ne myöhemminkin, sanoi nuori mies.
 Siinä paikassa pysähdyin ja ajattelin, niin juuri, nyt on se aika, kun lapsi haluaa kuunnella eikä kohta. Ja niin mentiin lukemaan sohvalle ja lapsukainen sanoi: mä tulen oikein lähelle, ihan sun kainaloon! Kyllä sydämestä riipaisi ja ajattelin, että tosiaan, ehtiihän ne tiskit myöhemminkin. Lapsen aika on nyt eikä viidestoista päivä.
Kyllä tämä tapaus taas palautti mieleen tärkeysjärjestyksen tässä elämässä! Molemmille tuli hyvä mieli siinä puolen tunnin aikana, joka on lyhyt hetki elämässä, mutta voi olla ikimuistoinen lapsen muistoissa ja mielessä.

 

Ymmärsin pienen pojan tarkoituksen miksi hän halusi juuri tämän kirjan. Olihan päiväkoti loman jälkeen taas alkanut. Kirjakin on luettu noin satakertaa, mutta siinä on jotain, mikä on tärkeää sillä hetkellä. Siinä sitten keskusteltiin kavereista ja kiusaamisesta. Nämä tuokiot luovat hetket, joissa poika voi kertoa mikä mieltä painaa - jos ei nyt niin toisella kerralla. Joitakin asioita voi olla helpompi puhua muille kuin omille vanhemmille.
Lukuhetken jälkeen laitettiin yhdessä astiat koneeseen ja lähdettiin ulos ajelemaan mönkijällä.




Auringonkukka loistaa kuin pienen pojanpojan silmät.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 









2 kommenttia: