keskiviikko 27. elokuuta 2014

Kurpitsa - kookoskeittoa ja muutakin...

Hei!
Nyt tiedän, että siellä ruudun toisella puolellakin on joku, sainhan mukavat terveiset kaverilta jatkaa omaa blogia. Kiva oli kuulla ja kiitos!
Aikaisemmassa postauksessa kerroinkin jo Kurpitsakeitostani. Laitan tähän sen ohjeen, koska varmasti melko monella on kurpitsoita tai ainakin niitä nyt on saatavilla halpaan hintaankin.

                                    Keskiviikon kevyt Kookoskurpitsakeitto!
 
Laita kattilan pohjalle öljyä ja freesaa pari valkosipulinkynttä pilkottuna,  1 puna- tai keltasipuli ( itse laitoin punaista, kun sitä kasvoi paljon), inkivääriä pilkottuna noin sentin pala, pari porkkanaa pilkottuna ja sekoittele niitä kaikkia öljyssä jonkin aikaa.  Kurpitsakuutioita noin 1 litra samaan kattilaan. Laita sitten sekaan 1 tl carrya, 1 tl kanelia, 1 rkl makeaa chilikastiketta ( itse laitoin 2, mutta oli ehkä liikaa) ja sekoita, että maut irtoavat kasviksiin. Hauduta miedolla lämmöllä, ettei pala.
Lisää sitten vettä 1 litra ja keitä, kunnes ovat pehmeitä. Sauvasekoittimella soseeksi ja kuumenna vielä samalla kun lisäät 1prk Kookosmaitoa ja mausta suolalla. Tuli oikein hyvää ja terveellistä.
 
 
 
 
 
 
 
        Onnellisten Omenapaistos
 
Sitten jälkiruuaksi tein omenista aikamoisen herkun,    tässä vähän erilainen...niitähän nyt on roppakaupalla ohjeita!
Rasvatun vuokan pohjalle pilkoin 4 omenaa, hunajaa pinnalle ja kanelia ripsaus. Päälle tuli seos, jossa oli sulatettua voita 100gr, siihen lisäsin 1dl mantelijauhoa, 1dl seesaminsiemeniä, 1dl hirssihiutaleita, 2 tl leivinjauhetta ja sekoitin ne. Lisäsin 2 munaa ja vähän sitruunamehua sekä 1,5 dl jugurttia. ( Mies ei käytä vehnäjauhoja, mutta niitä voi laittaa sen 3 dl ja jättää pois siemenet.)
Tämä seos omenien päälle ja paistoin 175 astetta ( kiertoilmauunissa 150) noin 30 min. Tarjosin sen kardemummalla maustetulla rahkan kera  ja kuppi kuumaa, niin olikin vatsat täynnä !
 
 
 

Nyt on aika siirtyä vaatehuoneen puolelle ja jatkaa eilen aloitettua urakkaa. Karsimme ja tsekkasimme kaikki vaatteet, joita ei ole käytetty aikoihan...kyllä niitä onkin kertynyt kaappeihin. Nyt oikein näkee, kun kiskoo kaikki alas hyllyiltä. Tarvitseeko  ihminen oikeasti 30 T-paitaa ja lämpökerrastoja 10?
Tätä projektia on nyt suunniteltu monta vuotta ja asia ollut muhimassa jo siitä asti, kun tapasin Sandy Talarmon, www.sandytalarmo.fi, Häneltä olen muutenkin saanut uutta virtaa ja potkua, vaikka työelämä alkaakin olla mennyttä aikaa.  Mutta myös me seniorit haluamme vielä elää ja nauttia jokaisesta päivästä! Tästä "kaapit kuntoon" projektista myöhemmin lisää ja ehkä kuviakin...

Samoin Sandyn ohjeista ja sparrauksesta sain lopullisen kipinän aloittaa tämän blogin! Ja monta muutakin kivaa juttua, valokuvauskurssi ja Yksinkertaistamisen Työkirja ovat antaneet jokaiselle päivälle uusia tarkoituksia ja uutta ajattelemista. Aamun ajatukset, joita kirjoitan tajunnanvirtana, olen ottanut taas vakituiseen ohjelmaan.

Tämä tällä kertaa, laitan lähipäivinä uuden ohjeen maukkaasta Tonnikalahyytelöstä, josta jo kuva ohessa.
 
 
 

                     
 
 
 
                       Kaikille kivaa keskiviikkoa ja kuppi kahvia kera Onnellisten Omenapiirakan!

 
 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti