maanantai 25. elokuuta 2014

Metsästä mielenrauhaakin..

Hei!
Sadetta luvassa päivemmällä, siksipä kiiruhdin heti aamulla metsään...ja mitä taas sainkaan! Mustikat olivat vielä aivan herkullisia ja niitä poiminkin monta litraa. Kanttarelleja on tänä vuonna todella paljon, en muista koko elämäni aikana yhtään näin satoisaa vuotta. Tatteja myös jos jonkinlaisia ja herkullista paistettuna sipulin kanssa. Saalista sain jopa pakkaseen laitettavaksi.
Metsässä yksin ja rauhassa omine ajatuksineen on voimaannuttava ja ajatuksia selkeyttävä hetki. Täällä meillä päin on kyllä pidettävä vähän melua, koska karhuja ja karhun jälkiä on nähty ihan lähimetsässä. Mutta olen sanonut miehelle leikilläni, että jos vie niin seuraavana päivänä tuo kiiruusti takaisin...mutta onhan se ihan huomioitava vaara. Itse pidän ikävämpänä vitsauksena hirvikärpäsiä, mutta ne on vaarattomia joskin kiusallisia. eivät nekään pidä mua pois luonnosta!


 
 
No, nyt jo alkoi satamaan ja mustikoiden perkauksen ja pakastamisen jälkeen tein uuniin  Amerikkalaisen juustotortun. Kyllä taitaa maistua kahvin kanssa jälkiruuaksi.
 Innostuin myös väsäämään kurpitsakeittoa. Kookosmaitoa ja vähän carrya, inkivääriä ja kanelia mausteeksi. Herkullista ja terveellistä päivälliseksi.



 
 
 
Nyt sitten villasukat jalkaan ja tunnelmoimaan ja muistelemaan kesää ja kärpäsiä ja merta...
 
 
 
 
 
 
 








Sateen kohistessa ulkona voi sisällä keksiä mukavaa ja rauhoittavaa oleilua katselemalla rauhoittavaa kynttilänliekkiä ja tarttua sukankutimeen illan ratoksi.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti